Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Νέα από χθες: Γραφείο το πρωί και μετά στα καπάκια Mac Donalds στο Σύνταγμα, να φάω κάτι, και Booze, για να συναντήσω μια φωτογράφο που ψάχνει άτομα να φωτογραφήσει για έναν διαγωνισμό της Μπένετον. Με είχε προτείνει η Μ. από το γραφείο και επειδή έχω μια φυσική ροπή στα μπλεξίματα, είπα να γνωρίσω τη φωτογράφο και να αποφασίσω. Φαντάστηκα ότι είχα φτάσει πρώτη στο Booze, και έτσι παρήγγειλα ένα κρασί και διάβαζα τη Lifo. Χαιρετήθηκα με το Λούβρο και κανονίσαμε να πάω μερικά αντίτυπα από τα ποιήματά μου να τα αφήσω στο μεγάάάάάάλο τραπέζι και μου πρότεινε να παίζουν και στην προβολή στον τοίχο. Είναι η μόνη περίπτωση να καθίσω να τα ξεκαθαρίσω λίγο και να τα βάλω σε μια σειρά. Είδα ότι τα κορίτσια (η φωτογράφος και μια φίλη της) αργούσαν και έτσι τους έστειλα μήνυμα να τους πω που είμαι. Τελικά ήταν στο πίσω μέρος του μαγαζιού. Η Λ. και η Τ., η μια μεγαλωμένη στην Αγγλίδα και η άλλη Αγγλίδα, αποδείχτηκαν πολύ ζωντανοί και ευχάριστοι άνθρωποι. Έτσι, αφού μιλήσαμε για το γύρισμα, τις ρώτησα αν είχαν δουλειά ή αν ήθελαν να πιούμε ένα δεύτερο κρασί. Υποτίθεται ότι θα πήγαιναν στο Γκάζι, να βρουν άτομα για τη φωτογράφιση, αλλά τελικά, αυτό δεν έγινε ποτέ. Περάσαμε, όμως μια υπέροχη βραδιά. Σύντομα στην παρέα προστέθηκε μια κοπέλα από τη Λιθουανία, μία ακόμη Αγγλίδα και μια κοπέλα από την Αυστραλία. Άλλες ασχολούνταν με τη φωτογραφία, άλλες με την αρχαιολογία, άλλες με το διάβασμα και το γράψιμο. Κάθε κοπέλα που ερχόταν στην παρέα, με ρωτούσε πόσο καιρό ξέρω τις Λ. και Τ. και όταν απαντούσα "μια ώρα" έμεναν με ανοιχτό το στόμα. Είχαμε γενικά πολύ καλή χημεία μεταξύ μας όλες και με τη βοήθεια της πολύ καλής μουσικής, του κρασιού και της μπύρας, ξεδιπλώθηκαν υπέροχες συζητήσεις για την τέχνη, τις θρησκείες, τις διαφορές και τις ομοιότητες των λαών, τις σχέσεις, τις ιστορίες της καθεμίας από το παρελθόν και τις ελπίδες και τους φόβους για το μέλλον. Είναι πολύ αναζωογονητικό να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, με τους οποίους μπορείς να κάνεις συζητήσεις που σε γεμίζουν και σε βάζουν να σκεφτείς κάποια πράγματα. Μπορώ να πω ότι αυτό το δεύτερο κρασί σηματοδότησε την έναρξη μιας πολύ πετυχημένης Dέrive.
Βέβαια σήμερα ήμουν κομμάτια από την κούραση, αλλά τα κατάφερα να σηκωθώ και να πάω στο γραφείο στην ώρα μου και μάλιστα κράτησα την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου να τον απαλλάξω από την καφεΐνη και τη νικοτίνη. Οπότε το έριξα στους δυόσμος και τα τσάγια βανίλια-καραμέλα.

10 σχόλια:

  1. αχ τι ωραία :)
    άντε καλή τύχη με τη μπένετον που υπάρχει ακόμα (:Ρ) και να γνωρίζεις πάντα τέτοιους ανθρώπους.ρε είναι τέλειο να ξέρεις κάποιον ελάχιστα και να φαι΄νεται σε όλους -και κυρίως σε σένα-πως γνωρίζεστε χρόνια.

    α επίσης,το τσάι είναι καλό υποκατάστατο του καφέ,όταν ήμουν μικρή δε μ άρεζε καθόλου αλλά τώρα τρελαίνομαι για τσαγάκι.

    αλλά γι τη νικοτίνη τι κάνεις?:Ρ εγώ τίποτα,γι αυτό ρωτάω!

    φιλάκιαααα

    ΥΓ πρέπει να χω χάσει επισόδεια,αλλά χαίρομαι πολύ που βρήκες δουλειά :):):):):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πράσινο τσάι. πράσινο τσάι!! [συγγνώμη αλλά είμαι κι εγώ σε -εξαιρετικά αποτυχημένη- προσπάθεια απεξάρτησης από καφεΐνη και νικοτίνη. αλλά μπορώ να δίνω συμβουλές :Ρ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ με την εγκυμοσύνη έκοψα το τσιγάρο, αλλά μάλλον δεν συνίσταται εν προκειμένω για κανέναν σας! Απλά είπα να πω την εμπειρία μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @κορίτσι που ήθελε πολλά: ευχαριστώ για την καλή τύχη!! Το τσάι πάντα μου άρεσε, οπότε δεν μου λείπει ο καφές ιδιαίτερα. Όσο για το τσιγάρο, είναι απλώς μια απόφαση. Και με το δικό μου ιατρικό ιστορικό (καρκίνοι και καρδιακά από παντού), είναι απλώς αυτοκτονία το να καπνίζω.
    @πρωτευον θηλαστικό: τσάι τσάι.. κατούρημα.. κατούρημα..
    @Jerry: την εγκυμοσύνη ή το κόψιμο του τσιγάρου; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Έκτακτο Περιστατικό: Μου αρέσει που σου αρεσει που είμαι περιγραφική :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το να μείνεις έγκυος για να κόψεις το τσιγάρο!!( Αλλες θέλουν να μείνουν έγκυοι για να κάνουν παιδί, εσύ για να κόψεις το τσιγάρο- καλό κίνητρο, δεν μπορείς να πεις!!)
    Εγώ απλά δεν μπορούσα να καπνίσω, με αηδίαζε, ακόμα και πριν καταλάβω ότι είμαι έγκυος. (Οπότε το έκοψα πανεύκολα!)
    Παρεμπιπτόντως ναι, να το κόψεις τώρα αμέσως, ιδίως λόγω ιστορικού που αναφέρεις- φαντάζομαι οικογενειακού.
    Τη συνειδητοποίηση την έχεις- γιατί δεν είναι αυτονόητη, ακούω να λένε το γνωστό ο παππούς μου κάπνιζε μέχρι τα 92 και κάτι τέτοια- εύχομαι να πετύχεις και την υλοποίηση!

    Τον καφέ ακόμα τον παλεύω αλλά μου φαίνεται ακατόρθωτο να τον κόψω. Επίσης θέλω να σας συστήσω το "ιπποφαές"- συμπλήρωμα διατροφής Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο, σου δίνει φτεράάάάάάάάάάάάά.
    Λένε ότι το έδιναν στα άλογα της εκστρατείας του Μεγαλέξανδρου και αν κρίνω από το που έφτασαν, παίζει και να λειτουργεί!
    Πολλά είπα πάλι.
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Jerry: Είχα φάει κάτι πατατάκια με ιπποφαές από φαρμακείο σε κάποια φάση και δεν ξέρω αν κάνανε κάτι όσον αφορά τα..φτερά, αλλά ήταν νοστιμότατα. Οπότε να το δοκιμάσουμε, γιατί όχι..
    Όσο για το ιστορικό, ναι είναι οικογενειακό και όχι προσωπικό (φιουουουου..) και είναι ακόμη πιο αίσχος που κάπνιζα, διότι δεν καπνίζει κανείς στην οικογένεια. Βέβαια καπνίζω από τα 18 με μεγάλα κενά, οπότε θεωρητικά ο βαθμός εξάρτησής μου είναι σχετικά μικρός, right?
    Αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.