Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Κατ' αρχάς, την Παρασκευή θα είμαι εδώ.

Κατά τα λοιπά, έχω πάρει δυο ντεπόν, αλλά τζίφος, ο πονοκέφαλος παραμένει εκεί.
Σήμερα πήγα όντως και πήρα την Α. από το γραφείο, όπως είχαμε κανονίσει. Ίσα που πρόλαβα να δω το αφεντικό της, που έφευγε εκείνη την ώρα. Το γραφείο ωραίο. Το φανταζόμουν πιο αποστειρωμένο, αλλά ήταν γεμάτο σκίτσα και προοπτικά με το χέρι σε αυτά τα απίθανα κίτρινα ριζόχαρτα και η Α. κάθεται μπροστά σε παράθυρο, γεγονός που την καθιστά πολύ πιο τυχερή από την Α., τη σχεδιάστρια, που κοιτάζει ντουβάρι εκεί που κάθεται, άντε και λίγο αφεντικό αν γυρίσει προς τα δεξιά.
Μετά το γραφείο πήγαμε για έναν καφέ (εντάξει, και ένα κλαμπ σάντουιτς) στο Καλαμάκι (εκεί είναι και το γραφείο) και όπως αντιλαμβάνεστε εγώ έμεινα έκπληκτη ακόμη μια φορά από τις περιοχές που κρύβει η Αθήνα. Είχε όση ζέστη και όση δροσιά έπρεπε και εμείς είχαμε και οι δύο όσα νεύρα, κακή διάθεση και εκνευρισμό έπρεπε. Δηλαδή πολλά, πολλή και πολύ. Και ως συνήθως, όταν βρισκόμαστε οι δυο μας, κάπως στρώσανε τα πράγματα, ένιωσα μια ηρεμία, μια ανακούφιση, ένα κάτι, βρε αδελφέ. Εκείνη δεν νομίζω, γιατί μετά τον καφέ έπρεπε να γυρίσει στο σπίτι να κάνει σχέδια και αύριο το πρωί να τρέχει στην πολεοδομία. Όνειρο. Εγώ τηλεφώνησα στην Σ., αν ήθελε να έρθει μετά την δουλειά ταράτσα, να την ταΐσουμε ένα πιάτο λαζάνια με σπανάκι, να την ποτίσουμε και τίποτα, να χαλαρώσει. Ήθελε. Μετά όμως θυμήθηκε (καλά, της θύμισαν) ότι έπρεπε να κάνει δουλειά (άλλη δουλειά, άσχετη με τη "δουλειά-δουλειά") και γύρισε κι αυτή σπίτι μέσα στην εξάντληση.
Ομολογώ ότι αν και η απραξία επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το νευρικό μου σύστημα, δεν θα ήθελα καθόλου να δουλεύω τώρα. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια. Τις λυπήθηκε η ψυχή μου σήμερα, παρ' ότι ξέρω ότι είναι πολύ τυχερές που έχουν δουλειά σε αυτή τη φάση και μάλιστα στο αντικείμενό μας.
Πέρα από το ότι δεν δουλεύω, ένα άλλο γεγονός που με χαροποίησε σήμερα, ήταν ότι έλαβα μέηλ από έναν πάρα πολύ καλό μου φίλο, τον Σ., ο οποίος είναι Καμερουνέζος και ήταν μαζί μας στην Ξάνθη, διότι σπούδασε εκεί ηλεκτρολόγος μηχανικός. Εδώ και πολύ καιρό (από τον Σεπτέμβρη) είναι στην Ατλάντα, μαζί με τον αδελφό του και κάνει ένα δεύτερο μεταπτυχιακό, ενώ παράλληλα δουλεύει στο Πανεπιστήμιο Μου έστειλε καλά νέα, πως είναι ευχαριστημένος, αν και τρέχει όλη μέρα, και πως άρχισε να κάνει παρέες από το τμήμα του. Ο Σ. είναι μια πολύ αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, καθότι υπέρμετρα κοινωνικός και χαμελαίων και εξαιρετικά μανιώδης λάτρης του ωραίου φίλου. Στην Ξάνθη είχε πολλούς γνωστούς (εντάξει, ήταν ο μοναδικός μαύρος φοιτητής στην Ξάνθη, τον ήξεραν όλοι), πολλές συμπάθειες και κάποιες αντιπάθειες, κυρίως από πληγωμένες γυναίκες ή κερατωμένους άντρες. Εγώ τον γνώρισα στο δεύτερο έτος, κάπου χαθήκαμε, ξαναβρεθήκαμε και μπορώ να πω ότι τον θεωρώ πραγματικό μου φίλο. Είναι κάποιοι άνθρωποι, που αν και δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς σε όλα, αυτά για τα οποία μπορείς να βασιστείς πάνω τους αξίζουν ώστε να συγχωρείς ή να παραβλέπεις τα υπόλοιπα και να τους κρατάς στη ζωή σου. Ο Σ. είναι για μένα ένας τέτοιος άνθρωπος και είναι πολύ ωραίο που κι εκείνος δεν με ξεχνά. Πράγμα που μου δίνει κάποιες ελπίδες και για τις νέες φιλίες μου και αποφάσισα να σταματήσω να αγχώνομαι για το ποιους θα χάσω και ποιους όχι, διότι η ατάκα της Σ. (για πλάκα) "αφού θα φύγεις, δεν έχει νόημα" με είχε κάνει να φέρομαι σαν παρανοϊκή τελευταία, μην μπορώντας να αποφασίσω αν έχει νόημα να επενδύω σε καινούριους ανθρώπους ή όχι (και την πλήρωσε κυρίως ο Α.).
(Τώρα εγώ θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Γ. για αύριο, αλλά άμα δεν πάει καλά θα πει ότι το γκαντέμιασα, γιατί με έχει άχτι, οπότε το λέω από μέσα μου και δε λέω τίποτα "απ' έξω" μου.)
(ο ενθουσιασμός μου για την Ολλανδία όλο και μεγαλώνει, αλλά πάλι δεν λέω τίποτα "απ' έξω" μου, μην το γκαντεμιάσω)

12 σχόλια:

  1. αφού θα φύγεις δεν έχει νόημα άλεξ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πφφφ.. όλο εξυπνάδες μου είσαστε τώρα τελευταία σ' αυτό το έρμο μπλογκ :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ενθουσιασμός μου για την Ολλανδία μεγαλώνει κι εμένα, αλλά θα μου ήταν πιο εύκολο αν οι τυπάδες απο το DUWO μου εστελναν το ρημάδι το password για να κλείσω σπίτι :/

    Σχετικά με το αν αξίζει να επενδύεις σε καινούριες γνωριμίες, εγώ θα διαφωνήσω με τη φίλη σου. Έχω δει πολές φορές να επανεμφανίζονται άνθρωποι που δεν είχα προλάβει να γνωρίσω καλά και μάλιστα επανεμφανίστηκαν με δική τους πρωτοβουλία. Αυτό με έχει εντυπωσιάσει, γιατί περίμενα πως μετά απο τόσο καιρό ουδείς θα ενδιαφερόταν (και πρώτα απο όλους εγώ, γεγονός που δε με τιμά καθόλου).

    Άλλωστε, νομίζω ότι η περίπτωση του φίλου σου που αναφέρεις στο post δείχνει το ίδιο πράγμα κατα τη γνώμη μου. Άρα πιστεύω ότι μπορείς να βασίζεσαι στο γεγονός ότι με κάποιους ανθρώπους θα θέλετε αμοιβαία να κρατήσετε επαφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. deacon, τι σχολή, αν επιτρέπεται?
    Θα κρατήσω την αισιόδοξη άποψή σου για τις ανθρώπινες σχέσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασφαλώς κι επιτρέπεται, τα επόμενα δύο χρόνια θα βγάλω ρίζες στο Faculty of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Sciences (ο κυριούλης στο σάιτ έτσι το γράφει). Ελπίζω μόνο να βρω κεραμύδι για να μπορώ να θέσω τον εαυτό μου υπο τη σκέπη του :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε συ μη με αγχώνεις με το σπίτι! Εγώ έκανα αυτό το πραγματάκι που σου κανονίζει το Delft για σπίτι και περιμένω νέα τους από εκεί. Τι κωδικό περιμένεις? τι συμβαίνει? Να πανικοβληθώ?
    (ναι, όντως μάλλον θα βγάλεις ρίζες. Ζόρικο ακούγεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ωραία που διαχειρίζεσαι το πολλή και το πολύ!

    κατα τ'άλλα εσύ περνάς καλά είτε δουλεύεις είτε όχι! μπράβο βρε Άλεξ.....ειλικρινά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το βλέπεις ότι όλοι σε λένε άλεξ και μόνο σε μένα βρήκες να κάνεις παρατήρηση, έτσι; :p

    o σ. σε ποθεί. χιχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. amalthia, σε ευχαριστώ, δεν πήγαν τσάμπα οι βαθμοί μυωπίας που ανέβασα με τη γραμματική.
    Φλο, εσύ με είπες Αλεξία. Γι' αυτό ταράχτηκα! Διότι είμαι ΑλΈξια. Δεν είναι το "Άλεξ" το θέμα μου!. Ο Σ. ποθεί ό,τι έχει δυνατότητα να θηλάσει, οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν τίθεται θέμα "περί πονηρού" μεταξύ μας, αλλιώς δεν θα μιλούσαμε πλέον. Είναι όντως φίλος :) (μην αρχίσεις πάλι τις θεωρίες σου περί φιλίας που δεν υπάρχει μεταξύ ανδρών και γυναικών μπλα μπλα μπλα-και που συμφωνώ. Εντάξει, είμαστε παρέα :Ρ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έστειλα ένα email στη διεύθυνση που έχεις δηλώσει στο blogspot με τις λεπτομέρειες για το κεραμιδοpassword, μήπως έχεις κι εσύ καμία ιδέα :S

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οκ, το ψάχνουμε (είμαστε research team :P) και σου απαντώ εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. (μην αρχίσεις πάλι τις θεωρίες σου περί φιλίας που δεν υπάρχει μεταξύ ανδρών και γυναικών μπλα μπλα μπλα-και που συμφωνώ. Εντάξει, είμαστε παρέα :Ρ)


    χαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.