Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Μην ακούσω κανέναν να παραπονιέται για γραφειοκρατία στην Ελλάδα! Διότι αποδεδειγμένα, μπορείς να δώσεις εξατάσεις για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο ΤΕΕ, χωρίς ταυτότητα. Δεν θα πω τίποτα άλλο για τις εξετάσεις, εκτονώθηκα με ένα μέηλ και μια μεγάλη κουβέντα. Μας είπαν τρεις φορές "συγχαρητήρια". Θεωρώ ότι αυτό σημαίνει ότι μάλλον περάσαμε. Και δεν θεωρώ ότι αυτές οι εξετάσεις έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης.
Κατά τ' άλλα, σήμερα, λόγω απεργίας των ΜΜΜ, με πήρε η Μ. τηλέφωνο να μην πάω στο γραφείο. Έτσι είμαι σπίτι και προσπαθώ να αποφασίσω αν θα δω πρώτα το Breakfast at Tiffany's ή το Breakfast on Pluto. Τα λατρεύω και τα δύο και έχω όρεξη για ταινία που έχω ξαναδεί. Είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που αν λατρέψουν μια ταινία, μπορεί να την δουν και είκοσι φορές.
Σήμερα η μαμά με φώναξε, για να μου δείξει ότι στο μωσαϊκό υπάρχουν μερικά σχηματάκια που μοιάζουν με χαμογελαστό Κινέζο, και μου είπε ότι είναι φίλος της. Μερικές μέρες τη συμπαθώ πολύ. Έχει αγχωθεί πάρα πολύ με την Κρίση και όλη μέρα ξεφυσάει σαν το τρένο. Όσο και να της λέμε ότι βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, τρώει φρίκες και πιστεύει ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε πάλι δραχμή και άλλα τέτοια. Δεν μπορεί να δεχτεί ότι εκείνη προσωπικά δεν μπορεί να κάνει κάτι γι' αυτό και βασανίζεται, γιατί θεωρεί ότι η γενιά τους είναι υπεύθυνη για όσα θα περάσει η δική μας (που είναι βέβαια ένα γεγονός..). Κρίμα είναι η καημένη..
Το soundtrack του απογεύματος είναι το "Φτηνή pop για την ελίτ", των Κόρε Ύδρο, που μπορεί να μην είναι και ό,τι πιο χαρούμενο, αλλά μ' αρέσει να θυμάμαι πώς τους πρωτοάκουσα, τότε που ο Ν. μου είχε πει ότι του φέρνουν στο μυαλό εμένα, και στην αρχή δεν κατάλαβα γιατί το έλεγε και μετά από δυο-τρεις ακροάσεις κατάλαβα ότι αν ήμουν μουσική, μπορεί και να ακουγόμουν κάπως έτσι σε μερικές περιόδους της ζωής μου.

7 σχόλια:

  1. για ενα καλό ύπνο να δείς τελευταίο το Breakfast at Tiffanys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμ, έχω βάλει να κατεβαίνουν τα: Casanova, Two Lovers, Factory Girl, που δεν τα έχω δει, οπότε αν κατέβουν γρήήήήγορα, ίσως δω κάποιο από αυτά.
    Ευχαριστώ για τη συμβουλή πάντως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αν δεν το έχεις δει, να δεις οπωσδήποτε το love in the afternoon. ότι υπάρχει βέβαια από παλιό χόλλυγουντ μου αρέσει πολύ πολύ, μπαίνω σε άλλη διάσταση. πολύ πολύ πολύυυυυ καλό είναι και το to have and have not... καλά και το roman holiday, ντάξει, και το an affair to remember, τι κλάμα, ω θε μου τι κλάμα. εντάξει, σταματάω τώρα, το πιθανότερο είναι να τα έχεις δει όλα αυτά, αλλά αν δεν τα έχεις δει, να τα δεις πάραυτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που αν λατρέψουν μια ταινία, μπορεί να την δουν και είκοσι φορές."

    Ax..Είναι τόσες πολλές που ίσως να μην καταφέρω να τις δω ούτε από 5 φορές την κάθε μία. Εκτός αν βρω θύματ....εεεε....καλούς μου φίλους εννοώ που θέλουν να τους μυήσω στα άδυτα του Ασιατικού κινηματογράφου. :P

    "Έχει αγχωθεί πάρα πολύ με την Κρίση"

    Γιατί με κεφαλαίο? Ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε? Ήρθε η μέρα (της Κρίσης) ? Πωπω ήταν πολύ καμμένο movie joke αυτό. Πάω να αποσυρθώ στο φέρετρο μου.

    "Το soundtrack του απογεύματος είναι το "Φτηνή pop για την ελίτ", των Κόρε Ύδρο,"

    Never heard of it. Ποιοι είναι οι κύριοι? Είναι σαν να λέμε Κόρε Σπέτσο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν, εγώ θα δω τις ταινίες της Φλο, ο Japan θα ακούσει Κόρε Ύδρο (είναι Έλληνες και είναι υπέροχα ιδιαίτεροι), κάποιος φίλος του Japan θα κάνει την υποχώρηση να δει μαζί του καμιά ταινία και όλα αυτά μέχρι να μας κατασπαράξει όλους η Κρίση (το κεφαλαίο το έβαλα χάριν υπερβολής, να έχει λίγο drama η ανάρτηση, βρε αδελφέ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ θα προτείνω pluto γιατί με τρελαίνει αυτό το αγόρι!! Τον λατρεύω ό,τι και να παίζει! Και γιατί αυτήν την ταινία την ανακαλύπτεις συνεχώς..

    Επίσης συγχαρητήρια!
    Και επίσης θέλω να σας ζητήσω όλους εδώ να ψηφίσετε αν θέλετε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού τους θεσσαλονικείς sleepin pillow στον ακόλουθο σύνδεσμο

    http://www.eurovoice.tv/profile/sleepin_pillow/

    Εκτός από φιλαράκια είναι και πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν!

    Αλεξ συγγνώμη που χρησιμοποίησα το χώρο σου για αυτό, αλλά είναι πραγματικά πολύ καλοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελεύθερα, Jerry :). Αν είναι φίλοι και μπορούμε να τους στηρίξουμε, γιατί όχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.